Şubat

Basın Bültenleri

İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN, 2015’TE DE AVRUPA’NIN EN HIZLI BÜYÜYEN HAVALİMANI

2009’dan beri her yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2015 yılında yolcu sayısını yüzde 19.7 oranında artırarak bir kez daha kendi kategorisinde Avrupa’nın bir numarası oldu.

2009 yılından itibaren her yıl elde ettiği yolcu sayısı artışıyla kendi kategorisinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğini elde eden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2015 yılını da Avrupa’nın zirvesinde bitirdi. Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre Sabiha Gökçen Havalimanı 2015 yılında elde ettiği yüzde 19.7 oranındaki büyüme ile kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı oldu.

Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen, bu başarıyla birlikte 2009 yılından itibaren son 7 yıldır arka arkaya “En Hızlı Büyüyen Havalimanı” olma ünvanını da elde etti. ACI Europe’un açıkladığı rakamlara göre 2008 yılında yolcu sayısı açısından 81. sıradayken 2015 yılından 14. sıraya kadar yükseldi. İstanbul Sabiha Gökçen bu başarısıyla sıralamada yer alan Türk havalimanları arasında 2015 yılına ait en yüksek yolcu artış oranını da elde etmiş oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal işletmecisi olan İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve özellikle de bizi tercih eden tüm yolcularımıza teşekkür ediyoruz. 2015 yılı başındaki hedefimiz olan 25 milyon barajını geçerek Avrupa’daki havalimanları arasında en üst lige yükseldik. İstanbul Sabiha Gökçen olarak her yıl yakaladığımız bu başarıyla Türk sivil havacılığının da yurtdışındaki gururu haline geldik” diye konuştu.

Kayıp ve Buluntu EşyaTerminal genelinde kaybedilen eşyalar ile ilgili olarak Kayıp ve Buluntu Eşya ofisi ile e-posta yoluyla irtibata geçebilirsiniz. Elektronik posta ile tarafımıza bir arama sorgusu gönderirken, eşyanın (eşyaların) mümkün olduğunca detay bilgisinin tarafımıza iletilmesi hususunda yardımcı olunuz.
Uçuşlar hakkında önemli notUçağınızın planlı kalkışından yaklaşık 2 ila 3 saat öncesi check-in işlemleriniz başlamaktadır. Havayoluna göre iç ve dış hat check-in işlemlerinin başlangıç saati farklılık gösterebilir. Sayın yolcularımızın bu konuya dikkat ederek Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olmaları önemle tavsiye edilir.
Duty Free alışveriş limitleri artırıldıDuty free alışveriş limitleri artırıldı. Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri yeniden düzenlendi.
Otopark Abonman Kart İşlemleriAbonman Kart İşlemleri uçuştan önce Ödeme Noktalarından yapılmaktadır.
Kısa Süreli Abonelik Yaptıran Yolcularımızın Dikkatine!
Kısa Süreli Abone Kartı tek giriş ve tek çıkış yapmanıza müsaade eder. Çoklu giriş çıkış yapılamaz. Kart bir defalık kullanıma mahsustur.